e-mail επικοινωνιας: aganaktismenoikalamata@gmail.com

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ ΚΑΙ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ»


Απίστευτα είναι όσα συμβαίνουν στο δήμο Οιχαλίας με τον δήμαρχο της περιοχής κ. Μπάμη να είναι πολιτικά εκτεθειμένος μετά από όσα καταγγέλλονται από δημοτικούς συμβούλους σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2011 που υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής. Οι σπατάλες του δήμου Οιχαλίας ωστόσο δεν προκύπτουν μόνο μέσα από τον προϋπολογισμό. Αποκαλυπτικές είναι οι αποφάσεις που έχει λάβει το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής για πλήθος άλλων ζητημάτων. Για παράδειγμα…


σύμφωνα με την απόφαση 140/2011 που ελήφθη στις 5 Ιουλίου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση από πλευράς δήμου 3 εορτών στην περιοχή. Η απόφαση αφορά 3 γιορτές μέχρι το τέλος Ιουλίου και το ποσό που επιβάρυνε το δήμο αντιστοιχεί σε 8000 ευρώ! Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων δόθηκαν 1500 ευρώ για δεξίωση και 2.000 ευρώ για φιλαρμονική για τις λιτανεύσεις εικόνων! Την ίδια στιγμή με άλλη απόφαση (α.π. 11457 με ημερομηνία 7/7/2011) του δημάρχου της περιοχής δόθηκαν 360 ευρώ για παράθεση γεύματος σε συμμετέχοντες σε ημερίδα σχετικά με τις βλαπτικές επιπτώσεις στο δέρμα της υπεριώδους ακτίνας. Το γεύμα περιελάμβανε 90 σουβλάκια, σαλάτες, μπύρες κλπ! Για την ίδια εκδήλωση επίσης με απόφαση του Δήμου διατέθηκαν 220 ευρώ για μια ημέρα παραμονής συμμετεχόντων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας! Σπατάλες όμως δεν γίνονται μόνο όσον αφορά εκδηλώσεις και πανηγύρια. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία σχετικά με την προμήθεια γραφική ύλης και συναφών υλικών από τον δήμο Οιχαλίας για το 2011. Η ανάθεση ύψους 7.232 ευρώ περιλαμβάνει είδη που θα τα ζήλευε και το πιο άρτιο βιβλιοπωλείο. Για παράδειγμα μόνο για το 2011 ο δήμος θα χρειαστεί πάνω από 800 στυλό και μολύβια διαφόρων ειδών και πάνω από 350 μαρκαδόρους διαφόρων χρωμάτων!
Όλα αυτά θα φάνταζαν ίσως γραφικά και θα ήταν αποδεκτά τα προηγούμενα χρόνια όταν και λίγοι ήταν εκείνοι που είχαν αντιληφθεί την σπατάλη του κράτους. Σήμερα όμως που η χώρα μας και οι πολίτες στενάζουν κάτω από το «ζυγό» της Τροίκα τέτοιες σπατάλες αποτελούν πρόκληση. Για τους δημότες του δήμου Οιχαλίας δε αποτελούν δύο φορές πρόκληση καθώς όχι μόνο έχουν ένα δήμο που είναι σπάταλος αλλά έχουν και έναν δήμο που έχει επιβάλει πρωτοφανή χαράτσια στους δημότες τους. Υπενθυμίζουμε ότι με αποφάσεις των αρμοδίων επιτροπών του δήμου έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες για αυξήσεις των τελών ύδρευσης, των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, των τελών αποχέτευσης, των τελών κοιμητηρίου ενώ τέλος έχουν επιβληθεί και τέλη διαφήμισης!
Την ίδια στιγμή στον προϋπολογισμό του 2011 προβλέπεται, όπως καταγγέλλει η δημοτική σύμβουλος Αθανασία Χαντζάρα, εκλεγμένη με την παράταξη του δημάρχου της περιοχής, αμοιβές δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε εξωτερικούς συνεργάτες του δήμου (την στιγμή που διαθέτει αντίστοιχους υπαλλήλους) και δεκάδες χιλιάδες ευρώ που θα δοθούν για τοπικές και εθνικές εορτές αλλά και για …πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: