e-mail επικοινωνιας: aganaktismenoikalamata@gmail.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο Δ. ΔΡΑΚΟΣ!


Η εκλογή του Γ. Μπουλούκου (κάποιοι το ονομάζουν πολιτικό «βόλεμα») στη θέση του συμπαραστάτη του πολίτη με τη στήριξη μελών της παράταξης Δράκου δείχνει εύγλωττα την κρίση που υποβόσκει και στην παράταξη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου. Τα διαλυτικά φαινόμενα στην παράταξη Δράκου ουσιαστικά είναι εκείνα που «σώζουν» τον Π. Τατούλη, ο οποίος αντιμετωπίζει εξίσου σοβαρά προβλήματα (βλέπε παραίτηση Μαλαπάνη) στο εσωτερικό της παράταξής του. Η σημερινή εκλογή του συμπαραστάτη του πολίτη δεν είναι το μοναδικό γεγονός που καταδεικνύει την ανυπαρξία αντιπολιτεύσεως στον Π. Τατούλη αλλά…


ένα από τα πολλά που έχουν παρατηρηθεί εδώ και πολύ καιρό. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της μείζονος μειοψηφίας είναι βέβαιο ότι έχει ο επικεφαλής της Δ. Δράκος αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξής του.
Όσον αφορά στον Δ. Δράκο τα δεδομένα είναι τα εξής: Ο Μεσσήνιος πολιτικός φαίνεται ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί στον ρόλο που πρέπει να έχει ως αντιπολίτευση. Τα πολιτικά του αντανακλαστικά είναι ανύπαρκτα κάτι που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό της παράταξής του. Ο κ. Δράκος αδυνατεί να απαντήσει πειστικά στα νέα πολιτικά ήθη που έχει επιβάλει ο κ. Τατούλης στο περιφερειακό συμβούλιο. Απέναντι σε έναν προκλητικό περιφερειάρχη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και που αρκετές φορές κινείται στα όρια της δημοκρατικότητας ο Δ. Δράκος φαίνεται ότι δεν μπορεί να απαντήσει. Εξαντλείται σε μια ανεξήγητη πολιτικά υποτονικότητα που ουσιαστικά μετατρέπει τον Π. Τατούλη σε περιφερειάρχη που δεν απολογείται σε κανέναν. Ο κ. Δράκος έχει αποτύχει παταγωδώς να απαντήσει στις προκλήσεις Τατούλη ο οποίος πλέον εμφανίζεται με ύφος αυτοκράτορα που αποφασίζει και διατάζει. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας με την απουσία ουσιαστικού ελέγχου των έργων Τατούλη έχει επιτρέψει στον Αρκά πολιτικό να …ξεδιπλώσει όλη τη γκάμα της παλαιοκομματικής πολιτικής που διέπει το πολιτικό του αξιακό σύστημα. Εν κατακλείδι ο Δ. Δράκος επι 7 μήνες σε έχει επιδείξει μια πρωτοφανή ανικανότητα να ασκήσει το θεσμικό του ρόλο αφενός αλλά και να διατηρήσει αξιοπρεπή πολιτικά χαρακτηριστικά στην παράταξή του.
Από την άλλη πλευρά τεράστιες ευθύνες για την κατάντια της παράταξης Δράκου έχουν και πολλά μέλη της μείζονος μειοψηφίας. Οι περισσότεροι εξ αυτών δείχνουν ότι είναι περαστικοί από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση καθώς το μόνο που δείχνουν ότι έχουν στόχο είναι η κάθοδός τους στις επόμενες εθνικές εκλογές υπό τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πρωτοκλασάτοι περιφερειακοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας από τη Μεσσηνία. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και Άγγελος Κωτσιόπουλος ουσιαστικά πράττουν κατά το δοκούν με απώτερο στόχο να ενισχύσουν τη θέση τους στο εσωκομματικό πεδίο, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της των εθνικών εκλογών όπου θέλουν να είναι υποψήφιοι. Η τακτική τους περιλαμβάνεις χτυπήματα και στον Δ. Δράκο ο οποίος εμφανίζεται ως διεκδικητής μιας θέσης υποψηφίου βουλευτή στη Μεσσηνία. Είναι προφανές ότι τόσο ο κ. Κωτσιόπουλος όσο και ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν επιθυμούν ο Δ. Δράκος να είναι δυνατός πολιτικά. Άρα ευχαρίστως όταν βρουν ευκαιρία τραβουν το χαλί κάτω από τα πόδια του αρχηγού τους. Η εικόνα αυτή, με συμβούλους που να επιθυμούν το άδειασμα Δράκου, εμφανίζεται και σε άλλους νομούς για διαφορετικούς λόγους που όμως έχουν πάντα αφετηρία τα εσωκομματικά παιχνίδια στη συντηρητική παράταξη.
Με την εικόνα αυτή πλέον να αποτελεί καθημερινότητα για την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν είναι καθόλου απίθανο ο Δ. Δράκος να επιλέξει το δρόμο της παραίτησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Δράκος εδώ και αρκετό καιρό έχει κατανοήσει το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η παράταξή του και επιθυμεί τον κατάλληλο χρόνο να προχωρήσει σε …ηρωική έξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: