e-mail επικοινωνιας: aganaktismenoikalamata@gmail.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ.


Αυτά που συμβαίνουν σε τοπικό επίπεδο στα δύο μεγάλα κόμματα δείχνουν πόσο βαθιά νοσούν οι κομματικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα καθώς αποτελούνται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την μικροπολιτική συ κυρίαρχο ζήτημα γι αυτούς. Την ίδια ώρα που οι πολίτες του νομού μας, όπως όλης της χώρας, έχουν απελπιστεί αυτοί επιδίδονται σε παιχνιδάκια εξουσίας και διαμορφώνουν μια αποκρουστική εικόνα για τα κόμματά τους.


ΠΑΣΟΚ: Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ αυτό που γίνεται είναι ο,τι γίνονταν πάντα. Στελέχη δεν υπάρχουν και οι βουλευτές είναι ανύπαρκτοι καθώς εμφανίζονται μόνο μέσω τηλεοράσεων και εφημερίδων. Υπάρχουν μόνο κομματάρχες, μικροί και μεγάλοι, που μόνο στόχο έχουν να προωθήσουν τα προσωπικά τους πολιτικά συμφέροντα. Τα τοπικά όργανα είναι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και εκείνοι που τα αποτελούν αποδεικνύουν ότι όχι απλά είναι κατώτεροι των περιστάσεων αλλά και ανάξιοι λόγου. Πολιτικά ανύπαρκτα πρόσωπα που το μόνο τους μέλημα είναι οι ανακοινώσεις και οι παρασκηνιακές συμμαχίες στον αέναο εσωκομματικό πόλεμο των ομαδούλων και των στρατοπέδων είναι όλοι τους. Έχουν χρεοκοπήσει σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας και αν είχαν αυτογνωσία δεν θα έπρεπε καν να ομιλούν.
Ν.Δ.: Ιδία κατάσταση και στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Ο βουλευτής του Νομού Γ. Λαμπρόπουλος είναι άφαντος ζώντας στον δικό του κόσμο παρέα με τους προσωπικούς του εφιάλτες από την αντιπάθειά του προς τον Αντ. Σαμαρά. Οι υπόλοιποι απλά υπάρχουν με μόνο στόχο να ανελιχθούν στο εσωκομματικό πεδίο προκειμένου να κερδίσουν την υποψηφιότητά τους για τις βουλευτικές εκλογές. Τα στελέχη της ΝΟΔΕ και αυτά ανύπαρκτα εξαντλούνται δημόσια σε ορισμένες ανακοινώσεις ενώ παρασκηνιακά αποτελούν την προσωπική φρουρά των επίδοξων βουλευτών. Ο αρχηγός τους εμφανίζεται κατώτερος τον περιστάσεων καθώς εμφανίζεται (απουσία άλλου) ως εκείνος που προωθεί ζητήματα της Μεσσηνίας.
Αυτά την ίδια στιγμή που οι πολίτες στενάζουν από τις κυβερνητικές πολιτικές των δύο κομμάτων. Των γαλάζιων και πράσινων εξουσιαστών του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: